sil

Silvester Jorna

Ik ben Silvester Jorna en vanaf 1 april 2015 ben ik gestart met TennisMeppel, mijn eigen tennisschool.

Daarmee is de cirkel weer rond. Op 1 maart 1977 begon ik in Meppel als zelfstandig tennisleraar op de buitenbanen van MLTC. Nu rond ik dit af als zelfstandig ondernemend tennisleraar op de binnenbanen van Tenniscentrum Meppel.

Ervaring

In die 38 jaar heb ik als Hoofdtrainer- en coach bij MLTC ervaring opgedaan in alle facetten van het verenigingsleven en gecoacht op alle wedstrijdniveau’s tot en met Eredivisie aan toe, zowel nationaal als internationaal.

Zeer leerzame ervaringen waren uitzendingen door Prince Nederland naar de Nick Bolletieri Tennis Academy in Florida en de Tretorn Tennis Academy in Båstad Zweden. Verder heb ik mijn vaardigheden aangescherpt bij tennisgoeroes als Henk van Hulst en Stanly Franker.

Een hoogtepunt was een wild card voor Roland Garros voor de 16-jarige Noelle van Lottum met wie ik destijds regelmatig trainde wanneer zij in Nederland was. Ik ging mee naar Parijs op mijn oude BMW. Haar eerste ronde werd verplaatst van een achterafbaantje naar het ‘court central Philippe-Chatrier’. En in die machtige tennistempel zag ik haar winnen van de Zwitserse nummer 1.

Opleiding:

HAVO

Pedagogische Academie, Aantekening J (gymnastiek)

Akte J

KNLTB A & B diploma, verschillende applicatiecursussen

 

Slogans:

”A weak man waits for opportunities, a strong man creates them.”