“Met Mattheo heb ik eigenlijk altijd heel prettig gewerkt, heel weinig problemen, misverstanden, ruzies of onenigheden. Hij werkt altijd hard, is altijd gefocust tijdens de training en probeert zo professioneel als mogelijk te zijn. Maar vooral laat hij een onuitputtelijke liefde voor het tennisspelletje zien.”

Als 8-jarig jongetje werd Mattheo Knoop gescout door Erik Pietersz en Mark Duncker die toen de bondstrainers van de KNLTB waren. Maar na een half jaar werd zijn deelname reeds gestopt: niet talentvol genoeg. Moeder Hella was het hier niet mee eens en belde met Silvester Jorna, de eerste contacten waren gelegd.

De 9-jarige Mattheo werd toen privé leerling van Silvester Jorna, een relatie die nu – 9 jaar later – nog steeds in zeer prettige sfeer verloopt.
Al gauw werd Mattheo beter dan de meeste Drentse bondskinderen. Maar bij de Drentse kampioenschappen t/m 10 jaar, zette Marijn de Vries, niet geheel toevallig óók privé-leerling van Silvester, hem nog de voet dwars in de finale t/m 10 jaar.
Als 11-jarige won hij reeds de Drentse kampioenschappen t/m 12 jaar. Welke titels hij jaarlijks continueerde t/m 16 jaar. Frappant detail is dat t/m 16 jaar zijn tegenstander in de finale wederom Marijn de Vries was.
In de tussentijd ontwikkelde Mattheo zich ook nationaal en won een aantal 3-ster JRT’s, maar kon in de 4-ster JRT’s nooit echt potten breken. Hoogste ranking bij de jeugd was 7de van Nederland. Realistische ranking was ongeveer 15de  van Nederland.

De NRT’s begonnen en in zijn eerste jaar deed Mattheo het redelijk, met een plaats rond de  175. Maar begin 2016 werd een duidelijke doelstelling geformuleerd: eindigen tussen 75 en 90 van Nederland (senioren).
Een zeer goede wedstrijdperiode was de maand Juni, en regelmatig presteren gedurende de rest van het jaar leverde hem een eindejaars ranking op van 68. Drie finales in single en dubbel werden verloren. De eerste dubbel NRT-overwinning vond plaats in Oktober te Emmeloord, waar hij met trainingsmaatje Lars Bijsterbosch het 2 steren HD won. Eindejaars ranking HD 46.

Tot en met 2014 speelde Mattheo competitie voor MLTC. In 2013 promoveerde hij met zijn mix-team naar de 2de klasse, in 2014 handhaafde hij zich op dat niveau.
Vanwege de problemen van Silvester met MLTC en STAD, verkaste Mattheo in 2015 voor competitie en training naar Zuidwolde, waar hij in het 1ste herenteam van TC Suthwalda ging spelen. Toevallig de oude club van Silvester, wiens vader één van de oprichters van die vereniging was. Promotie naar de Hoofdklasse werd in twee jaar behaald met o.a. ex-MLTC’ ers Erik Dallinga en Floris Kilian. Die laatste is ook hoofdtrainer van TC Suthwalda en eigenaar van de succesvolle Tennisschool Kilian.

In 2016 begint Mattheo met de tennisleraar 3-opleiding te Heerenveen. Zijn stage loopt hij uiteraard voornamelijk bij TennisMeppel Silvester Jorna, maar ook bij Eloi Westerbaan in Heerenveen, ex-MLTC’er en oud-leerling van Silvester.

“Doelstelling is nog steeds om verder te stijgen op de Nationale Ranglijst, top 25 in de toekomst, maar ook duidelijke focus op het tennisleraarschap, want daar heeft Mattie ook enorm veel plezier in. Hij is een geboren tennisleraar en zal daar zeker in excelleren in de toekomst!!!”

– Silvester Jorna

Mattheo Knoop

Mattheo Knoop

Topleerling TennisMeppel